Ereksiyon Sorunu (ED)

Ereksiyon sorunu bütün medikal problemlerin içinde en can sıkıcı ve utandırıcı olanıdır. Erkeklerin kişisel problemlerini paylaşmakta kadınlara göre isteksiz olmaları yardım edilmesini de zorlaştırmaktadır. Penisin özgün bir yapısı vardır, erkeğin vücudundaki herhangi bir yapıya benzemez. Ereksiyon, kanın penisteki hücreleri doldurmasıyla (balonun şişmesi gibi) oluşur. Eğer kanın geçiş yolları kapalı veya sıkıntılı ise kan penise sağlıklı ulaşamaz ve penis yumuşak kalır. Bir doktora görünmelisiniz ve her şeyi anlatmalısınız. Yaşadığınız problem sıradan olağan bir problem değildir. Eğer teşhis tıkanıklık ise CellSonic bu sorunu çözer. CellSonic Medical basınç dalgaları olarak da adlandırılan, ani ses patlamaları üretir (şok dalgaları) çünkü anilik, ses dalgasının kireç, plaka gibi etkenleri parçalama, yok etme etkisini arttırır. Şok dalgaları bağışıklık sistemine zarar görmüş damarları ve arterleri yeni kan damarlarının oluşumu manasına gelen anjiyogenez ile tedavi etmesini söyler. Bütün bunlar ilaç ve anestezi kullanmadan olur böylece yan etkisi de yoktur. Hasta penisin neresinde problem olduğunu hissedebilir. Eğer sorun bir bölgede ise, protokol bu bölgeye 5mm odak başlığı ile, ikinci enerji seviyesinde 300 şok uygulanmalıdır, bu uygulama için özellikle dizayn edilmiştir. Eğer peniste blokaja neden olan başka bölgeler varsa, bir seansta penis yüzeyine toplamda 1000 şok uygulanmalıdır. Saniyede 4 şok üretilir ve bu, seansın birkaç dakika süreceğini söyler. Uygulamayı en basit hale getirmek için hasta uygulamayı ayakta kendisi yapmalıdır. Hastanın parmağına bir veya iki şok uygulayarak acımasına neden olup penisine uygulanacak olan şeyin duyarlı ve becerikli olduğunu bilmesine izin veriniz. Peniste sinir hücreleri sadece penisin ucunda yer alır. Penis boyunca sinir yer almaz böylece acı da hissedilmez. Hastanın bir eli ile penisini bir eli ile şok başlığını tutmasını sağlayınız. .Uygulamayı doktor denetleyecektir. Penis ve şok başlığının çeperi arasına ultrasound jel uygulayınız böylece şok dalgaları peniste toplanır ve penisin içine iletilir. Birkaç şok dalgası uygulandıktan sonra tedavinin basit ve acısız olduğu görülecektir. Cihaz 1000 şok dalgası uyguladıktan sonra durması üzere programlanmalı böylece gereğinden fazla şok uygulama, hata riski 0 olur. Şok dalgaları şüphelenilen bölgenin her yanından uygulanmalı; şok başlığını sabit tutmamalı ve sürekli hareket ettirmelisiniz.

Zaman içerisindeki gözlemlerimizde hastanın bu şekilde bir uygulamayı tercih ettiğini tespit ettik. Seanslar haftada bir, toplam 6 hafta/seans olmalıdır. Yeni hücreler sürekli oluşmakta ve yenilenmekte olacaktır, tedaviden bir yıl sonra bile devam eden gelişme görülmektedir. İlaç kullanımı gerektirmez yan etkisi yoktur. Bol bol egzersiz tavsiye edilir, asla sigara içmeyiniz, alkol içmemeye çalışınız ve asla narkotik ilaçlar almayınız.

PROTOKOL :

Enerji Seviyesi : 1

Şok Başlığı : 5mm

Şok Sayısı : Bir seansta her bölgeye, penis toplamına maksimum 1500 şok

Seans Sayısı : 1 hafta aralıklarla 6 seans

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓


Ağızdan Alınan İlaçlara Cevap Vermeyen Şiddetli Erektil Disfonksiyon Hastalarında     Şok Dalga Terapisinin Etkileri

13. European Society for Sexual Medicine(ESSM) Kongresi
Malaga İspanya, Kasım 2010

Yazar: Prof. Y. Vardi

Enstitü: Nöro-Üroloji ünitesi, Rambam Healthcare Kampüsü, Haifa, İsrail

Amaç

Ekstrakorporeal Şok Dalga Terapisi (ESWT) PDE5i ilaçlarına yanıt veren hastalarda yararlı etkiler göstermiştir. Bu araştırmanın amacı, PDE5i ilaçlarına yanıt vermeyen hastalarda ESWT nin etkilerini incelemek ve değerlendirmektir.

Gereç ve Yöntem

PDE5i terapisi süresince, sertliği değerlendiren Rigidity Scale(RS) olarak 0 ile 2 arasında skorlar gösteren şiddetli Erektil Disfonksiyon (ED) hastalarını (%60’ı diyabet ve %85’i kalp ve damar hastası) araştırmaya dahil ettik. Bütün olgular, onaylanmış(geçerli) formlar ve penisin objektif endotel fonksiyonu testi kullanılarak erektil ve cinsel fonksiyonun tam temel değerlendirmesine tabi tutuldu.

Tedavi, haftalık aralıklarla ve haftada 2 seans olmak üzere uygulandı. Aynı protokol 3 haftalık tedavisiz geçen aralıktan sonra yine tekrarlandı. Her seansta ESWT, penis şaftına ve crusuna 3 dakika süreyle penisin 5 farklı anatomik bölgesine uygulandı(0.09 mj/mm² yoğunluk ile, her bölgeye 300 şok dalgası, toplamda 1500 şok dalgası). Tedavi bitiminde ve bir ay sonra aynı temel değerlendirme tekrarlandı. Sonra aktif bir PDE5i ilaç rejimi uygulandı ve final erektil fonksiyon yeniden değerlendirildi. Başarıyı gösteren ana çıktılar, RS ve IIEF-ED Domain skorlarında ki (EDDS) değişimlerdir.

Bulgular

Başlangıçta ortalama 8.8±0.99 EDDS değerine sahip, PDE5i ilaçlarını kullanan 41-78 yaş aralığında (yaş ortalaması 62.8) yirmi dört hasta analiz edildi. Hepsi 12 haftalık bir tedavi sürecine tabi tutuldu. EDDS değerleri bir ay sonra, ortalama 13.6±1.11 e yükselerek önemli ölçüde artış göstermiştir (herhangi bir ek ilaç kullanmadan). Aktif PDE5i tedavisi sonrası ortalama EDDS 20.07±1.33 idi(11.27 puanlık artış, p<0.001) ve hastaların %80’i 3 ve daha yukarısında RS değerlerine sahip oldular. 15 hastadan 5’i PDE5i kullanımı ile normalleştiler. Tüm FMD parametreleri önemli ölçüde artış gösterdi ve herhangi bir beklenmedik tepki veya olumsuz vaka rapor edilmemiştir.

Sonuç

ESWT, ağızdan alınan ilaçlara yanıt vermeyen şiddetli ED hastalarını etkin bir biçimde tedavi etmek için kullanılabilecek yeni bir modelitedir. Bu araştırma, ESWT nin erektil mekanizma üzerindeki psikolojik etkisini de ayrıca vurgulamaktadır.

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

PS-01-001

Yorum Yaz