Yara ve Kemikler

“Bazı yaralar nihayetinde kendi iyileşir. Bazıları da doktorların üstün ilgisine rağmen iyileşemezler…”

şok dalgaları ile tedavi Türkiye

Yaraların bazıları doktorun tedavisine,çeşitli pansumanlar ve birçok ilaca rağmen yine de iyileşemezler. Viyana’da çalışmakta olan ve araştırmalarını sürdüren Dr. Wolfgang Schaden kaynamayan kemiklerin tedavisinde şok dalgalarını kullanırken, ciltteki yaraların beklediğinden çok daha hızlı geliştiğini fark etti. Birkaç deneme yürüttü ve sonunda vücudu ilaç kullanmadan tedavi edebilecek bir sihirli değneği keşfettiğini gördü. ISMST’ye sonuç ve bulgularını rapor eden doktorlar bu fenomeni açıklayıcı doğrultudadırlar.

Bir hasta olarak, sadece tedavinin etkili olacağının teminat edilmesini istersiniz ve vakıaların %80’inden fazlasında bu teminat yerine getirilmektedir. Haziran 2008’de Fransa’da ki konferansta sunulan raporların genel konsensüsü bu yöndeydi.

Aktüel tedavi basittir. Şok dalgalarını yaranın içine gönderin(ateş edin). Bu bir güzellik salonunda da yapılabilir çünkü hastanede kullanılan ile güzellik salonunda kullanılan cihaz aynıdır. Bununla birlikte yaranın üstesinden gelebilmek için kalifiye olduğunuzdan emin olmalısınız.

Yarayı temizleyin ve herşeyin ameliyat odasında olduğu gibi steril olmasına özen gösterin. Yara kabuklarını ve ölmüş et parçalarını kesip uzaklaştırın. Derinin altında boşlukların/oyukların olduğu yerler steril su veya jel ile doldurulmalı çünkü şok dalgaları sadece vücut,su veya jel gibi sudan meydana gelen vasıtalar boyunca hareket ederler. Eğer bir hava boşluğu olursa bu hava boşluğu şok dalgasını durdurur.

Sonsuz şok başlığını kullanın. Yaranın her parçasına bütün açılardan 300 şok dalgası gönderiniz. Şok dalgaları bakterileri öldürecek, kan akışını geliştirecek ve kandaki akyuvarlar yarayı onaracaktır. Total şok sayısı yaranın büyüklüğüne göre değişir. Anestezi gerekmez. Tedaviyi haftalık olarak tekrar edin. Sargıların temiz olmasına özen gösterin. Eğer şartlar elverirse yarayı açık bırakmak en iyisidir (hava ile temas)

Yeni derinin yarayı kaplaması 6 ile 8 hafta sürer. Deri/cilt hassas ve elastik olacaktır. Derinin altında et/doku düzgünce şekilleniyor olacak.

Ayağında 70 yıldır yara bulunan 90 yaşlarında bir kadın iki ayda tedavi edildi. Diyabetik ülser gitgide yaygınlaşmakta ve şok dalgaları diyabetik ülseri tedavi etmek için kesin çözümdür.

Yorum Yaz